Skip to content

Jagten efter kaffe-rushet

Det der øjeblik, lige når en helt speciel slurk kaffe ikke kan beskrives med ord – DET er ’kaffe-rushet’. Sådanne unikke sanseoplevelser jagter kaffeeksperten Rasmus…

Read more

Netværk og vidensdeling på festival højner kaffeniveauet

Flere tusind liter kaffe var omdrejningspunktet til Danish Coffee Festival i Marketenderiet i Valby 30. april til 1. maj 2022. Her blev der drukket, cuppet…

Read more

Hvad er Smag Kaffen?

Svaret på dette spørgsmål ligger i selve navnet: Smag Kaffen lærer dig at SMAGE på kaffen. Handler det så bare om at sætte munden til…

Read more

Kendiskaffe 2

Smag Kaffen har igen drukket kaffe med et par kendte personer for at høre om deres kaffefavoritter, vaner og mindeværdige oplevelser. Skuespiller og komiker Brian…

Read more

Den søde præcisionskaffe

Kaffekenderes ganer er blevet mere sofistikerede, og i takt med dette er kaffens forarbejdningsteknikker blevet et kreativt redskab, som specialkaffeproducenter eksperimenterer med. Smag Kaffen stiller…

Read more

No bullshit-kaffe

Det skal ikke være kompliceret at brygge og nyde kaffe, mener vinder af Batch Brew Championship 2021 Kristian Lildholdt. Smag Kaffen har mødt den selvudlærte…

Read more

Fest for filterkaffen

Kaffe + fest. Når de to ord bliver sat sammen til ’kaffefest’ kan det kun betyde noget ekstraordinært. Danish Coffee Fest 6. november levede op…

Read more

”Bare en sjat mælk, tak…”

Sort eller hvid kaffe – der er delte meninger om, hvorvidt det er en fordel eller en ulempe at tilføje komælk eller en plantebaseret drik…

Read more

Smage-fitness

Din oplevelse af din næste kop kaffe kan blive en langt større oplevelse, end du havde regnet med. Opskriften er enkel: Træn-træn-træn dine smags- og…

Read more

”Når jeg bliver passioneret, så tager det fat”

En fjerbold og en ketsjer har været den verdenskendte badmintonstjerne Peter Gades kendetegn i mange år. I dag kendes Peter Gade blandt andet som en…

Read more

Udstyr part II – Opgradér filterkaffeoplevelsen

 ”Den gode kaffesmag handler ikke om fancy og dyrt udstyr. Smagfuld kaffe kommer kort sagt af gode kvalitetsbønner og godt vand. Kaffebrygning skal være analog…

Read more

Handy kvalitetskaffe

Bryggekanderne Chemex og AeroPress passer til to forskellige kaffetemperamenter. Brygning med Chemex kræver tid og nærmer sig et ritual, og brygning med AeroPress er hurtig…

Read more

Slut med dårlig firmakaffe

Automatiseret kaffe. Får du lyst til kaffe, når du hører de ord? Umiddelbart lyder det kedeligt og uden ’uuuhm-følelse’. Smag Kaffen møder ejer og direktør…

Read more

En ’gamechanger’ for kaffesmagen

Uden vand ingen kaffe. Vandet i danske vandhaner er bare ikke optimalt for kaffesmagen. Med en Peak Water-filtervandkande kan man optimere sit vand til kaffebrygningen,…

Read more

Den trofaste kaffemester

Hvis man ikke har tid til at håndbrygge sin filterkaffe, men stadig ønsker perfekt smag og temperatur, kan man ty til en Moccamaster-kaffemaskine. Læs her…

Read more

Kaffe med betydning

En kaffe to-go serveret hos Kaffe Karma har en større betydning end bare en hurtig kop kaffe på farten. Det er et arbejdsfællesskab, der får…

Read more

Det ultimative kaffepunktum

Middagen var intet mindre end perfekt og rosen fra gæsterne strømmer til, mens den sidste tallerken tages af bordet. Det er tid til kaffe, og…

Read more

Skolekaffe

Kaffedrikkende gæster på en restaurant, café eller kaffebar er mere nysgerrige på kaffe end tidligere. Restaurationspersonalet skal derfor være mere på stikkerne med en opdateret…

Read more

Kreativ kaffe

Hvis du elsker kaffe, skal du nu skænke dig en kop og fortsætte med at læse her. Du vil få viden om kaffetrends, som inkluderer…

Read more

Tankstationskaffe i helt nye højder

Indkogt bitter sort kaffe blev ofte hældt i koppen, når man købte kaffe på en tankstation for få år siden. Sådan er det heldigvis ikke…

Read more

La vita è troppo breve per un cattivo caffè! – Livet er for kort til en dårlig kaffe!

Måden man drikker kaffe på er meget forskellig, afhængigt af hvor på kloden den nydes, men fælles for alle kaffevaner er at de er lig…

Read more

Kaffens smagskaleidoskop

Kaffesmag er kompleks og kan være vanskelig at definere. Smagshjulet er et brugbart hjælpeværktøj, som kan hjælpe en med at zoome ind på de mange…

Read more

Det startede med en single espresso

Der var kun lige råd til en single espresso, men netop denne espresso blev vendepunktet for Kian Hickmans altoverskyggende passion for kaffe. I dag er…

Read more

Kaffebønnens DNA

Ristning af kaffebønner kræver præcision og forsigtighed, fordi smagen kan blive ødelagt på få sekunder. Bliv klogere på ristning af kaffebønner og på hvordan du…

Read more

GUIDE: Kaffe-to-stay – ja, tak, men derhjemme

God håndbrygget kaffe behøver ikke altid at blive serveret på en café eller restaurant. Smag Kaffen guider dig her til, hvordan du kan blive din…

Read more

Smag på kaffen – verden rundt

Tropiske bær, nødder, tobak, karry, nelliker, fersken og lime. Det er smagsnuancer, man kan blive beriget med i en enkelt kaffeslurk. Ligesom i vinens verden…

Read more

Første-anden-tredje – kaffen går til …

Kom med til forberedelserne hos Nairobi Coffee Exchange’s kaffeauktion i Kenya, hvor dansk-svenske Carl-Christian von Kauffmann er med til at vurdere de grønne kaffebønner, inden…

Read more

”Jeg elsker at eksperimentere”

Victor Fabricius Trangeled Kristensen blev i marts kåret som vinder af Brewers Cup Championship 2019. Nysgerrighed efter viden om kaffe og en umættelig lyst til…

Read more

Terroir – spor fra Moder Natur

”På grund af kaffens terroir er denne kaffes kvalitet særlig god”. Måske har du hørt denne formulering, men hvad betyder det? Smag Kaffen gør dig…

Read more

Opbevaring – Mørkt, køligt og lufttæt er bedst

Du elsker din kaffe og har styr på både yndlings-kaffebønnen, brygningsmetoden og serveringen. Men hvordan går det med opbevaringen af det sorte guld? Må kaffebønner…

Read more

Kaffefilteret

Kaffefilter - sundeste kaffe Kaffe brygget på en maskine eller med håndkraft ved pour-over-bryggemetoden kræver, at man har et kaffefilter, så kaffepulveret sorteres fra og…

Read more

Kaffe er ikke nogen skurk

”Tag da bare en kop kaffe mere … det er godt for dig!”. Hvorvidt kaffen er en skurk eller en helsebringende drik for vores sundhed, er…

Read more

Hold kaffefri med … te

Gaaab, hovedet er træt, og kroppen er langsom i optrækket. Hvad kan give et hurtigt energispark her og nu? En kop kaffe? Tjek. Men mange…

Read more

Kaffen – grundpillen i dansk hygge

Danmark er den fjerdemest kaffedrikkende nation i verden. Indkøb af kaffe og bryggemetoder påvirker derfor vores daglige rutiner og vaner. Forbrugerekspert Anne Glad er dykket…

Read more

Koldbrygget kaffe – hot for aromaerne

Brygningen kan vare fra 4 timer helt op til 24 timer, den skal drikkes kold, og kaffesmagen kommer tydeligere frem end i mange andre kaffetyper.…

Read more

De digitale kaffe-assistenter

Hjemmesider, podcasts, apps, film og digitalt kaffeudstyr kan være gode genveje til at gøre din næste kop kaffe endnu bedre. Smag Kaffen får hotte tips…

Read more

Man må ikke gå ned på (kaffe-)udstyr

Kander, kværne, filtre, vægte, termometre – udvalget af kaffeudstyr er i dag stort. Kom med en tur rundt på direktør, kok og iværksætter Jesper Vollmers…

Read more

Fermentering – hvad er der nu det er?

Du har sikkert hørt ordet fermentering mange gange, men synes det er lidt pinligt at spørge om, hvad det egentlig betyder. Smag Kaffen kaster lys…

Read more

’The Third Wave’ – en ny æra for kaffen

Hvad er den tredje bølge? Og hvad gemmer der sig bag udtrykket ’hipsterkaffe’? Vi har snakket med Asser Bøggild Christensen, som står bag bloggen Hipsterkaffe,…

Read more

Kaffe med de kendte

Smag Kaffen mødte fire kendte personer: Mikkel Hansen, Thomas Rode, Erann DD og Anette Vollmer Heick til en kop kaffe og hørte om deres kaffevaner.…

Read more

Kaffen er truet … men en positiv udvikling er i gang

Det er ingen guldrandet forretning at være kaffefarmer. Kaffeudbyttet er ringe, lønnen er lav og den unge generation vil ikke overtage produktionen. Men uden deres…

Read more

”Hva’ sku’ det være?” – Guide til den rette kaffebestilling

Det er slut med blot at bede om sort kaffe med mælk. Cortado, flat white og ristretto er nogle af de mange kaffedrikke, som mange…

Read more

Kafferigets tilstand: Kaffe skal ned på jorden igen

Der er opstået en tendens til en slags ophøjethed og ensporethed indenfor kaffeindustrien. Denne ærlige udmelding kommer fra kaffeekspert Søren Stiller Marcussen, som mener, at…

Read more

Kværne-kværne-kværne

Der findes fine og velsmagende kaffeprodukter med vakuumpakket, formalet kaffe. Men kværner du kaffebønnerne selv, får du en langt bedre aroma og smag i din…

Read more

Kaffe uden skønhedsfejl – Kvalitetskaffe

”Den kop kaffe bliver bare ikke bedre”; sådan kan man indimellem være heldig at sige, når man smager noget af det ypperste indenfor kaffe. Læs…

Read more

Søren Sylvest og smagen

Søren Sylvest er privilegeret. Han kombinerer sin personlige passion for kaffe med sit arbejdsliv. Smag Kaffen fangede en af Danmarks bedste kaffeeksperter, da han lige…

Read more

Håndholdt kaffe – Pour over metoden

Når man brygger kaffe med pour over-metoden kan man ikke ”sminke” en kaffebønne af dårlig kvalitet til at blive god. Denne metode får nemlig den…

Read more

24 timer med kaffen

Hvad er klokken? Hvilken kaffe er det nu tid til? Den kaffe, vi foretrækker skifter udseende alt efter hvad tid på dagen, den drikkes. Nogle tidspunkter…

Read more

ICO sørger godt for kaffen

Siden 1963 har den internationale organisation ICO blandt andet arbejdet for at forbedre mange forhold omkring kaffeproduktion og kaffebønders levevilkår. ICO, The International Coffee Organisation,…

Read more

Den nøgne kaffe hitter igen

Dryp – dryp – dryp. Sorte varme dråber drypper ned gennem et papirfilter og ned i en glaskande og forvandler sig til duftende kaffe. Dryp…

Read more

Lille bønne – stor aroma

Ristning af kaffebønner er kun én af de mange faktorer, der påvirker smagen af kaffe. Det er en kunst, som kræver præcision og forsigtighed, fordi…

Read more

Den sorte kop forventningsglæde

Har du nogensinde tænkt over, at en kop kaffe ikke bare er en kop kaffe? Den slukker din tørst, ja. Den kan få svigermor til…

Read more

En varm vane

”Skal vi lige mødes til en kaffe?” ”Jeg kan ikke komme ud af sengen før jeg får min kaffe” ”Jeg skal lige have en kop…

Read more

Det perfekte punktum

De forskellige kaffetyper, ristningsgrader og bryggemetoder giver anledning til større differentiering mellem hvilken kaffe vi bruger, hvornår og til hvad. Her fortæller fire kaffeentusiater, der…

Read more

En verden af kaffe

Mens det svenske folk fejrede midsommeren midt i juni, strømmede tusindvis af kaffeproducenter, kaffeentusiaster og branchefolk fra hele verden til Gøteborg til Europas største messe…

Read more

Kaffe har også bouquet

Kaffebordet er dækket. Med fem kaffekopper foran hver kuvert og en dyb ubestemmelig ske ved underkoppen. Ikke den mest almindelige borddækning. Men der er mening…

Read more

Kaffe på skemaet

I en tid hvor kaffedrikkere gerne betaler 145 kr. for 125 gram kaffe, stiller det krav til den tjener eller sommelier, der skænker kaffen på…

Read more

Ægte passion kan man smage

Man kan smage det, når en kop kaffe er brygget af en person med en sand passion for selve kaffen. Det mener i hvert fald…

Read more

3 førende kaffelande

Siden en såkaldt ‘James Bond of the beans’ på snedig vis fik de første kaffefrø smuglet til Brasilien i 1727, er der sket meget verden…

Read more

Det sorte guld – fra dengang til nu

Kaffens historie er både spændende og eventyrlig – lige fra opdagelsen af de små opkvikkende ’power bars’ til at blive kaldt ’en hedensk væske’. Hvert…

Read more

En slubrende konkurrence

Der er en grund til, at ’cuppers’ fra hele verden slubrer højlydt, uden at der vrænges på næsen og tvivles om gode manerer. De kæmper…

Read more

Verdensmester i kaffesmagning

Hvis man kan skænke en kop med lige dele viden, passion og hårdt arbejde, så er det billedlig talt beskrivelsen på årets verdensmester i kaffecupping,…

Read more
Back To Top
Search