Det der øjeblik, lige når en helt speciel slurk kaffe ikke kan beskrives med ord…
Jesper Vollmer brygger filterkaffe med Smag Kaffen
Aeropress – den håndholdte espresso
Smag Kaffen og Thilde Maarbjerg er på besøg hos den passionerede kaffe-fan Jesper Vollmer og hører, hvordan han brygger kaffe på en aeropress. Jesper Vollmer har tidligere været køkkenchef i det danske kongehus og er nu iværksætter og indehaver af bl.a. Huset Rå på Bornholm og online-kokkeskolen Klub Vollmer. Jesper Vollmer er gift med Annette Heick.
Jesper Vollmer brygger kaffe på mange forskellige måder og en aeropress-brygger er hans favorit hvis han ønsker god kaffe med på farten i stedet for at have en kedelig termokande kaffe med.
Jesper Vollmer forklarer: ”Med en aeropress med får man et andet slags tryk end i en espressomaskine. Det er hurtig kop kaffe og den er sjov at brygge”.
Til brygningen anvender Jesper Vollmer altid friskkværnede bønner, det giver den bedste kaffesmag. Når det gælder mængden af kaffe og vand, så mener Jesper Vollmer, at man skal lege lidt med sine egne præferencer. Jesper Vollmer anvender ca. 16-18 gr. kaffe og ca. 2-2,5 dl vand.
Husk at brug en kaffekop, hvor filteret kan komme ned i og at det er ok, at der skal presses lidt på for at give kaffen det rette tryk.
Se Jesper Vollmer gennemgå hele aeropress-bryggeprocessen trin for trin i denne film.
God fornøjelse med din aeropress-brygning.
Instagram: http://instagram.com/SmagKaffen
Facebook: https://www.facebook.com/smagkaffen
This Post Has 0 Comments