skip to Main Content

Kaffebønnerne kommer fra bønnerne fra træet, som går under det botaniske
navn “Ægte Kaffe” og stammer fra Etiopien.

Der findes mere end 60 kaffesorter, men de tre mest anvendte sorter er:

ARABICA

Arabica betragtes som den kaffe, der har den bedste smag. Arabica udgør 70-75 % af verdens kaffeproduktion.

ROBUSTA

Hårdfør kaffetype, som kan dyrkes helt ned i de kølige lavlandsområder. Bønnernes smag er besk og kraftig hvilket har betydning på prisen, som er lavere end Arabica. Robusta findes i en lang række varianter og kvaliteter. I dag er op mod 25% af verdens kaffeproduktion Robusta kaffe. Den dyrkes hovedsageligt i Indonesien og Afrika. Robusta er nærmest udrikkelig i rå form, men den arter sig så snart den blandes med fx Arabica.

LIBERICA

Lavlandskaffe, som smager både besk og kraftigt. Sorten er reelt uden indflydelse på verdensmarkedshandlen, idet den kun udgør under 1% af den samlede produktion. Liberica dyrkes kun i Vestafrika og importeres ikke til Danmark.

Kilde: kaffeinfo.dk

``Smagsvarianter``

Brasil: Mild og rund arabicakaffe fra Brasilien Colombia: Fyldig, kraftig og let syrlig kaffe af arabicatypen

Java: Arabicakaffe dyrket i Indonesien og har en skøn smag og fylde

Afrika: Velsmagende kaffe fra Etiopien, Kenya, Tanzania og Burundi

Mocca: Krydret og syrlig kaffe fra Yemen

kaffe-verdenskort

1. Papua New Guinea
Semi-sød chokolade aroma, kakaosmag og med antydninger af kirsebær. Har en mellemfyldig, og kort eftersmag.

2. Brazil
Let krydret, nøddeagtig aroma med karamel noter. Har en fyldig krop og ren eftersmag.

3. Sumatra
Aroma af tørret frugt, nødder og sirup. Har en Lang og sødmefuld eftersmag.

4. Honduras
Sød aroma af sukkermelasse. Har en fyldig krop og en vedvarende, sødmefuld eftersmag.

5. Peru
Lys, frugtagtig aroma med en let frugtagtig smag. Har en let frugtig smag efterfulgt af en ren eftersmag.

6. Guatalamala
Sød, syrlig aroma og let frugtagtig smag. Har en let krop og ren eftersmag.

7. Columbia
Nøddeagtig aroma med en smag af karamel. Har en mellemfyldig, tung og intens eftersmag.

8. Etiopien
Fyldig smag af blåbær, kakao og krydderier. Har en mellemfyldig og ren eftersmag.

Kilde: kaffeinfo.dk

Terroir – spor fra Moder Natur

Terroir – spor fra Moder Natur

”På grund af kaffens terroir er denne kaffes kvalitet særlig god”. Måske har du hørt…

read more
Baristaerne – kaffepassionen som levevej

Baristaerne – kaffepassionen som levevej

At opnå titlen som barista kræver en masse praktisk erfaring, viden fra bøger, blogs og…

read more
Opbevaring – Mørkt, køligt og lufttæt er bedst

Opbevaring – Mørkt, køligt og lufttæt er bedst

Du elsker din kaffe og har styr på både yndlings-kaffebønnen, brygningsmetoden og serveringen. Men hvordan…

read more
Instagram Gallery Exception: Error: Cannot retrive photos from Instagram.Response code: . Message error: . Error type:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top
Search