Skip to content

Kaffebønnerne kommer fra bønnerne fra træet, som går under det botaniske
navn “Ægte Kaffe” og stammer fra Etiopien.

Der findes mere end 60 kaffesorter, men de tre mest anvendte sorter er:

ARABICA

Arabica betragtes som den kaffe, der har den bedste smag. Arabica udgør 70-75 % af verdens kaffeproduktion.

ROBUSTA

Hårdfør kaffetype, som kan dyrkes helt ned i de kølige lavlandsområder. Bønnernes smag er besk og kraftig hvilket har betydning på prisen, som er lavere end Arabica. Robusta findes i en lang række varianter og kvaliteter. I dag er op mod 25% af verdens kaffeproduktion Robusta kaffe. Den dyrkes hovedsageligt i Indonesien og Afrika. Robusta er nærmest udrikkelig i rå form, men den arter sig så snart den blandes med fx Arabica.

LIBERICA

Lavlandskaffe, som smager både besk og kraftigt. Sorten er reelt uden indflydelse på verdensmarkedshandlen, idet den kun udgør under 1% af den samlede produktion. Liberica dyrkes kun i Vestafrika og importeres ikke til Danmark.

Kilde: kaffeinfo.dk

"Smagsvarianter"

Brasil: Mild og rund arabicakaffe fra Brasilien Colombia: Fyldig, kraftig og let syrlig kaffe af arabicatypen

Java: Arabicakaffe dyrket i Indonesien og har en skøn smag og fylde

Afrika: Velsmagende kaffe fra Etiopien, Kenya, Tanzania og Burundi

Mocca: Krydret og syrlig kaffe fra Yemen

1. Papua New Guinea
Semi-sød chokolade aroma, kakaosmag og med antydninger af kirsebær. Har en mellemfyldig, og kort eftersmag.

2. Brazil
Let krydret, nøddeagtig aroma med karamel noter. Har en fyldig krop og ren eftersmag.

3. Sumatra
Aroma af tørret frugt, nødder og sirup. Har en Lang og sødmefuld eftersmag.

4. Honduras
Sød aroma af sukkermelasse. Har en fyldig krop og en vedvarende, sødmefuld eftersmag.

5. Peru
Lys, frugtagtig aroma med en let frugtagtig smag. Har en let frugtig smag efterfulgt af en ren eftersmag.

6. Guatalamala
Sød, syrlig aroma og let frugtagtig smag. Har en let krop og ren eftersmag.

7. Columbia
Nøddeagtig aroma med en smag af karamel. Har en mellemfyldig, tung og intens eftersmag.

8. Etiopien
Fyldig smag af blåbær, kakao og krydderier. Har en mellemfyldig og ren eftersmag.

Kilde: kaffeinfo.dk

Jagten efter kaffe-rushet

Det der øjeblik, lige når en helt speciel slurk kaffe ikke kan beskrives med ord…

Read more

Netværk og vidensdeling på festival højner kaffeniveauet

Flere tusind liter kaffe var omdrejningspunktet til Danish Coffee Festival i Marketenderiet i Valby 30.…

Read more
[mgl_instagram_gallery type=”user” template=”whiteslide” number=”3″ cols=”3″ cache=”3600″ next_text=”Næste” previous_text=”Forige” cut_text=”80″]

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top
Search