skip to Main Content

Opskrift – Kaffe kombucha

Fra bogen ‘Noma Guide til fermentering’ af René Redzepi og David Zilber

1. Første dag

Bring sukkeret og 240 g af vandet i kog i en mellemstor gryde, rør rundt for at opløse sukkeret. Kom i mellemtiden kaffen i en varmefast beholder (ikke metal). Hæld den varme sirup over kaffegrumset, og tilsæt det resterende 1,52 kg vand. Lad kaffeblandingen køle af til stuetemperatur, dæk den til, stil den på køl og lad den infusere natten over.

2. Næste dag:
Sigt kaffevæsken igennem en finmasket sigte og ned i en fermenteringsbeholder. Back-slop infusionen ved at røre 200 g upasteuriseret kombucha i. Læg forsigtigt SCOBY’en ned i væsken iført handsker. Dæk åbningen af fermenteringsbeholderen til med ostelærred eller et ikke-tætvævet viskestykke, og luk til med en bred elastik. Skriv navn og dato på kombuchaen og stil den et lunt sted.

3. Til sidst
Lad kombuchaen stå og fermentere. Følg med i dens udvikling hver dag. Sørg for, at SCOBY’ens overflade ikke tørrer ud; øs noget af væsken ud over den om nødvendigt. Når kombuchaen smager, som man bedst kan lide den – formentlig efter 7-10 dage – løftes SCOBY’en over i sin beholder, og kombuchaen sigtes. Drik den straks, eller opbevar den på køl, frost eller flaske.

Prøv også:

Kaffe-kombucha-tiramisu: Prøv næste gang, der skal serveres tiramisu til dessert, at bruge kaffe-kombucha til at udbløde ladyfingers-kiksene i. Tiramisu er en ret fed omgang på grund af cremen, og den behageligt perlende og let bitre modstand i kaffe-kombuchaen skaber den perfekte kontrast.

Pastinakker glaseret i kaffe-kombucha: Hvis man alligevel har en gang skrællede, pastinakker i kvarte til at stå og karamellisere lige så langsomt i boblende smør på komfuret, kan man, to minutter før man tager dem af panden, smide en kvist frisk salvie og timian på, skrue lidt op for varmen og koge panden af med ca. 1,2 dl kaffe-kombucha. Sving panden rundt et par gange, vær opmærksom på, hvornår væden tykner og begynder at klæbe til pastinakkerne. Tilsæt en stor skefuld smør til allersidst og glaser pastinakkerne. Tag dem af panden og slut af med et lille drys røget salt.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top
Search