Skip to content

Kaffe med de kendte

Smag Kaffen mødte fire kendte personer: Mikkel Hansen, Thomas Rode, Erann DD og Anette Vollmer Heick til en kop kaffe og hørte om deres kaffevaner.

Verdens bedste håndboldspiller Mikkel Hansen drikker det meste af sin kaffe i Paris. Her bor han, fordi han spiller for håndboldklubben Paris Saint Germain. For ham er kaffe lig med hygge.

Hvorfor kan du godt lide kaffe?
Jeg drikker kaffe, fordi det smager godt. Når jeg får mig en kaffe er det ofte på en café, hvor jeg sidder og slapper af og kigger på mennesker. Kaffe er derfor for mig forbundet med noget, der er hyggeligt.

Har du en særlig kaffevariant, som du godt kan lide?
Jeg drikker altid espresso, aldrig mælkekaffe. Kun de stærke shots, der virkelig smager af kaffe.

Hvordan er dine kaffevaner i løbet af en dag?
Jeg får kaffe til morgenmad og efter frokost. Jeg prøver ikke at drikke kaffe for sent, for så er det svært at falde i søvn. Jeg drikker ikke kaffe, når jeg spiller. Jeg kan godt blive lidt ”overexcited” af kaffe, så det går ikke, når jeg skal spille.

Har du noget særlig kaffeudstyr i dit hjem?
I mit hjem har jeg en espressomaskine, som er helt old school. Jeg køber altid gode kaffebønner fra en lokal butik her i Paris, hvor de kender min kaffesmag.

Har du et godt minde, der knytter sig til kaffe?
Et rigtigt godt minde med kaffe er, når jeg om sommeren sidder med min far i mine forældres gårdhave. Så får vi en god snak, mens vi drikker kaffe. Men jeg har også mange andre gode minder med kaffe, og det inkluderer altid andre mennesker, fordi vi sidder og hygger os sammen.

Thomas Rode er tidligere stjernekok og arbejder i dag som Functional Lifestyle Mentor på Kurhotel Skodsborg. Han er vild med smør og kokosmælk i sin kaffe. Thomas drikker ikke nødvendigvis kaffe, bare fordi han bliver budt en kop, men øver sig i at forholde sig til hver enkel kop.

Hvorfor kan du godt lide kaffe?
Jeg bryder mig ikke om tanken om at være afhængig af noget – ligegyldigt om det er sundt eller usundt. Men kaffe er for mig svært at undvære, fordi det simpelthen smager fantastisk. Når jeg drikker en kop kaffe er det altid en kop kaffe, som jeg sætter pris på. Som med mange andre ting i livet kan jeg godt lide at forholde mig til de ting, som jeg indtager. Jeg drikker ikke bare en kaffe for at blive frisk. Jeg drikker den, fordi den smager dejligt, og fordi jeg sætter pris på den. Til gengæld kan jeg godt sige nej til en kaffe, hvis jeg føler, at den ikke vil gøre noget godt for mig.

Har du en særlig kaffevariant, som du godt kan lide?
For et par år siden blev jeg reintroduceret til filterkaffe, og en nøje udvalgt frisk filterkaffe er i dag blevet min favoritkaffetype. Oftest kan jeg bedst lide en frugtig, læskende kaffesmag, og det kan ofte være en afrikansk kaffetype, for eksempel fra Kenya eller Etiopien. Andre gange foretrækker jeg en fyldigere og dybere kop kaffe.

Hvordan er dine kaffevaner i løbet af en dag?
Min hustru og jeg begynder altid dagen med at drikke en god kop filterkaffe. Men mine kaffevaner kan variere afhængigt af årstiden og hvor meget tid jeg har til rådighed. Nogle morgener nyder jeg for eksempel en bulletproof kaffe, som er kaffe med økologisk smør og kokosolie. Det smager så godt og holder mig mæt til langt op ad dagen.

Har du noget særlig kaffeudstyr i dit hjem?
Jeg har ikke noget særligt kaffeudstyr udover en kværn. Vi koger vand på en kedel, og så har vi kaffetragt med filter i og en kolbe til. Vi har ingen maskiner. Vi bruger håndkraft.

Har du et godt minde, der knytter sig til kaffe?
Jeg har rigtigt mange lejlighedsoplevelser, der knytter sig til kaffe, men jeg besøgte engang Portland i USA, som er en rigtig moderne kaffeby. Her fik min kone og jeg en sublim kaffe. Måske husker jeg også denne særlige kop kaffe, fordi det var første gang, vi oplevede en nærmest akademisk tilgang til det at servere kaffe.

Erann DD debuterede som sanger i funkbandet Zapp Zapp i starten af 1990’erne og har siden udgivet en lang række storsælgende albums, blandt andet med hits som ”Still Believing”. Erann DD stammer fra Yemen, hvor meget af hans kærlighed til den sorte drik stammer fra.

Hvorfor kan du lide kaffe?
Jeg elsker kaffe, fordi det smager godt, specielt om morgenen. Den frisker op, og jeg mener faktisk også det er sundt, hvis den ikke er for brændt.

Har du en særlig kaffevariant, som du godt kan lide?
Jeg er mest glad rigtig hvid kaffe (kaffe der ikke er brændt) – helst serveret på den måde, som min kone gør det fra hendes Café/Bager, ”Hyggeriet”, på Vedbæk Station

Hvordan er dine kaffevaner i løbet af en dag?
Jeg drikker en kaffe om morgenen og to til i løbet af dagen.

Har du noget særlig kaffeudstyr i dit hjem?
Jeg har alt i kaffeudstyr – lige fra risteren til espressoen.

Har du et særligt minde, der knytter sig til kaffe?
Mine rødder i Yemen. Her drikker man meget kaffe, og når jeg rejser dertil eller mødes med familiemedlemmer, så er der altid kaffe involveret.

Annette Vollmer Heick er tv-vært, journalist, sangerinde og tegnefilmsdubber. Hun bor sammen med sin mand Jesper Vollmer og deres to sønner i Skåne. I deres hus er der rigtigt meget kaffeudstyr.

Hvorfor kan du godt lide kaffe?
Det er verdens bedste afslutning på et måltid. Som om maven lige får sat et punktum. Jeg forestiller mig, det er sådan, rygere har det. Det er som om man lige behøver at runde madens fedme/sødme af med den bitre kaffesmag – som så i øvrigt slet ikke behøver at være bitter.

Har du en særlig kaffevariant, som du godt kan lide?
Kenya AA. Det er den, jeg forkæler mig selv med, når jeg laver kaffe på den tyrkiske måde, altså den man sætter på komfuret. Jeg kværner selv bønnerne, og ellers er jeg en anelse doven og kører “Real Coffee”-kapsler på Nespressoen.

Hvordan er dine kaffevaner i løbet af en dag?
Jeg tager en kaffe efter morgenmaden, men har jeg fri, starter jeg dagen med en kaffe inden noget andet. Så er der tid til rigtigt at nyde den. Der ryger gerne to eller tre ned i løbet af dagen, men det er dagens første kop, jeg nyder allermest.

Har du noget særlig kaffeudstyr i dit hjem?
Åh Gud – don’t get me started! Vi har jo et helt skab fra gulv til loft kun med kaffe. Her er der maskiner af enhver art. Der er pour-over-sæt, der er coldpress-sæt og så er der flere skuffer med forskellige typer af hjemmeristede bønner. Det er Jespers fetish, så det er mere end jeg nogensinde har set hos nogen mennesker!

Har du et godt minde, der knytter sig til kaffe?
Jeg har et bestemt sted i Rom – nej faktisk to steder – hvor jeg hver gang skal hen og have en kaffe. Det ene sted er en lille bager ikke langt fra Pantheon. Der skal jeg ned om morgenen og drikke espresso med alle italienerne, der også mødes dernede, inden jobbet starter. Den stemning er helt perfekt til en stærk kaffe. Og så har jeg et sted med udsigt ovenfor den spanske trappe, hvor det måske er vuet der gør kaffen ekstra god. Her har vi holdt familiefester, så det er gode minder.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top
Search