Jagten efter kaffe-rushet
Det der øjeblik, lige når en helt speciel slurk kaffe ikke kan beskrives med ord – DET er ’kaffe-rushet’. Sådanne unikke sanseoplevelser jagter kaffeeksperten Rasmus…
Jesper Vollmer brygger filterkaffe med Smag Kaffen
Aeropress – den håndholdte espresso Smag Kaffen og Thilde Maarbjerg er på besøg hos den passionerede kaffe-fan Jesper Vollmer og hører, hvordan han brygger kaffe…
Netværk og vidensdeling på festival højner kaffeniveauet
Flere tusind liter kaffe var omdrejningspunktet til Danish Coffee Festival i Marketenderiet i Valby 30. april til 1. maj 2022. Her blev der drukket, cuppet…
Hvad er Smag Kaffen?
Svaret på dette spørgsmål ligger i selve navnet: Smag Kaffen lærer dig at SMAGE på kaffen. Handler det så bare om at sætte munden til…
Kendiskaffe 2
Smag Kaffen har igen drukket kaffe med et par kendte personer for at høre om deres kaffefavoritter, vaner og mindeværdige oplevelser. Skuespiller og komiker Brian…
Den søde præcisionskaffe
Kaffekenderes ganer er blevet mere sofistikerede, og i takt med dette er kaffens forarbejdningsteknikker blevet et kreativt redskab, som specialkaffeproducenter eksperimenterer med. Smag Kaffen stiller…
No bullshit-kaffe
Det skal ikke være kompliceret at brygge og nyde kaffe, mener vinder af Batch Brew Championship 2021 Kristian Lildholdt. Smag Kaffen har mødt den selvudlærte…
Fest for filterkaffen
Kaffe + fest. Når de to ord bliver sat sammen til ’kaffefest’ kan det kun betyde noget ekstraordinært. Danish Coffee Fest 6. november levede op…
”Bare en sjat mælk, tak…”
Sort eller hvid kaffe – der er delte meninger om, hvorvidt det er en fordel eller en ulempe at tilføje komælk eller en plantebaseret drik…
Smage-fitness
Din oplevelse af din næste kop kaffe kan blive en langt større oplevelse, end du havde regnet med. Opskriften er enkel: Træn-træn-træn dine smags- og…
Jesper Vollmer brygger filterkaffe med Smag Kaffen
Jesper Vollmer fortæller og viser os i denne film alt om kaffebryggemetoder, vigtigheden af friske bønner, ristning, kaffekværning, vandtemperatur, vægt, kaffefiltre, hvordan vandet hældes over…
”Når jeg bliver passioneret, så tager det fat”
En fjerbold og en ketsjer har været den verdenskendte badmintonstjerne Peter Gades kendetegn i mange år. I dag kendes Peter Gade blandt andet som en…
Udstyr part II – Opgradér filterkaffeoplevelsen
”Den gode kaffesmag handler ikke om fancy og dyrt udstyr. Smagfuld kaffe kommer kort sagt af gode kvalitetsbønner og godt vand. Kaffebrygning skal være analog…
Smag Kaffen er på besøg hos Jesper Vollmer og hører om hans passion for kaffe og kaffebrygning.
Kok og indehaver af Klub Vollmer Jesper Vollmer fortæller hvor meditativt det kan være at brygge kaffe. Jesper Vollmer har flere forskellige bryggemetoder, som Jesper…
Handy kvalitetskaffe
Bryggekanderne Chemex og AeroPress passer til to forskellige kaffetemperamenter. Brygning med Chemex kræver tid og nærmer sig et ritual, og brygning med AeroPress er hurtig…
Slut med dårlig firmakaffe
Automatiseret kaffe. Får du lyst til kaffe, når du hører de ord? Umiddelbart lyder det kedeligt og uden ’uuuhm-følelse’. Smag Kaffen møder ejer og direktør…
En ’gamechanger’ for kaffesmagen
Uden vand ingen kaffe. Vandet i danske vandhaner er bare ikke optimalt for kaffesmagen. Med en Peak Water-filtervandkande kan man optimere sit vand til kaffebrygningen,…
Den trofaste kaffemester
Hvis man ikke har tid til at håndbrygge sin filterkaffe, men stadig ønsker perfekt smag og temperatur, kan man ty til en Moccamaster-kaffemaskine. Læs her…
Kaffe med betydning
En kaffe to-go serveret hos Kaffe Karma har en større betydning end bare en hurtig kop kaffe på farten. Det er et arbejdsfællesskab, der får…
Det ultimative kaffepunktum
Middagen var intet mindre end perfekt og rosen fra gæsterne strømmer til, mens den sidste tallerken tages af bordet. Det er tid til kaffe, og…
Mads Steffensen dufter sig frem til de forskellige duftnuancer i kaffe
Mads Steffensen dufter sig frem til de forskellige duftnuancer i kaffe, sammen med Thilde Maarbjerg, som er sommelier hos SmagKaffen.dk. Thilde Maarbjerg fra SmagKaffen ved…
Skolekaffe
Kaffedrikkende gæster på en restaurant, café eller kaffebar er mere nysgerrige på kaffe end tidligere. Restaurationspersonalet skal derfor være mere på stikkerne med en opdateret…
Kreativ kaffe
Hvis du elsker kaffe, skal du nu skænke dig en kop og fortsætte med at læse her. Du vil få viden om kaffetrends, som inkluderer…
Kaffens store smagsunivers m. Mads Steffensen og Thilde Maarbjerg
Mads Steffensen smager sig frem til forskellige nuancer i kaffe sammen med Thilde Maarbjerg, som er sommelier hos SmagKaffen.dk. Kaffe er nemlig ikke bare kaffe…
Tankstationskaffe i helt nye højder
Indkogt bitter sort kaffe blev ofte hældt i koppen, når man købte kaffe på en tankstation for få år siden. Sådan er det heldigvis ikke…
La vita è troppo breve per un cattivo caffè! – Livet er for kort til en dårlig kaffe!
Måden man drikker kaffe på er meget forskellig, afhængigt af hvor på kloden den nydes, men fælles for alle kaffevaner er at de er lig…
Kaffens smagskaleidoskop
Kaffesmag er kompleks og kan være vanskelig at definere. Smagshjulet er et brugbart hjælpeværktøj, som kan hjælpe en med at zoome ind på de mange…
Det startede med en single espresso
Der var kun lige råd til en single espresso, men netop denne espresso blev vendepunktet for Kian Hickmans altoverskyggende passion for kaffe. I dag er…
Kaffebønnens DNA
Ristning af kaffebønner kræver præcision og forsigtighed, fordi smagen kan blive ødelagt på få sekunder. Bliv klogere på ristning af kaffebønner og på hvordan du…
GUIDE: Kaffe-to-stay – ja, tak, men derhjemme
God håndbrygget kaffe behøver ikke altid at blive serveret på en café eller restaurant. Smag Kaffen guider dig her til, hvordan du kan blive din…
Smag på kaffen – verden rundt
Tropiske bær, nødder, tobak, karry, nelliker, fersken og lime. Det er smagsnuancer, man kan blive beriget med i en enkelt kaffeslurk. Ligesom i vinens verden…
Første-anden-tredje – kaffen går til …
Kom med til forberedelserne hos Nairobi Coffee Exchange’s kaffeauktion i Kenya, hvor dansk-svenske Carl-Christian von Kauffmann er med til at vurdere de grønne kaffebønner, inden…
”Jeg elsker at eksperimentere”
Victor Fabricius Trangeled Kristensen blev i marts kåret som vinder af Brewers Cup Championship 2019. Nysgerrighed efter viden om kaffe og en umættelig lyst til…
Kaffe grand cru – Jonas Gehl, Prolog Coffee Bar
Ligesom indenfor ure, biler og vin findes der også kaffesorter, som man omtaler som de ypperste, de fineste og i ’grand cru’-klassen. De koster mere…
Terroir – spor fra Moder Natur
”På grund af kaffens terroir er denne kaffes kvalitet særlig god”. Måske har du hørt denne formulering, men hvad betyder det? Smag Kaffen gør dig…
Barista – kaffepassion som levevej
At opnå titlen som barista kræver en masse praktisk erfaring, viden fra bøger, blogs og kurser. Smag Kaffen møder to erfarne baristaer; Peter Burski fra…
Opbevaring – Mørkt, køligt og lufttæt er bedst
Du elsker din kaffe og har styr på både yndlings-kaffebønnen, brygningsmetoden og serveringen. Men hvordan går det med opbevaringen af det sorte guld? Må kaffebønner…
Kaffefilteret
Kaffefilter - sundeste kaffe Kaffe brygget på en maskine eller med håndkraft ved pour-over-bryggemetoden kræver, at man har et kaffefilter, så kaffepulveret sorteres fra og…
Kaffe er ikke nogen skurk
”Tag da bare en kop kaffe mere … det er godt for dig!”. Hvorvidt kaffen er en skurk eller en helsebringende drik for vores sundhed, er…
Hold kaffefri med … te
Gaaab, hovedet er træt, og kroppen er langsom i optrækket. Hvad kan give et hurtigt energispark her og nu? En kop kaffe? Tjek. Men mange…
Kaffen – grundpillen i dansk hygge
Danmark er den fjerdemest kaffedrikkende nation i verden. Indkøb af kaffe og bryggemetoder påvirker derfor vores daglige rutiner og vaner. Forbrugerekspert Anne Glad er dykket…
Koldbrygget kaffe – hot for aromaerne
Brygningen kan vare fra 4 timer helt op til 24 timer, den skal drikkes kold, og kaffesmagen kommer tydeligere frem end i mange andre kaffetyper.…
De digitale kaffe-assistenter
Hjemmesider, podcasts, apps, film og digitalt kaffeudstyr kan være gode genveje til at gøre din næste kop kaffe endnu bedre. Smag Kaffen får hotte tips…
Man må ikke gå ned på (kaffe-)udstyr
Kander, kværne, filtre, vægte, termometre – udvalget af kaffeudstyr er i dag stort. Kom med en tur rundt på direktør, kok og iværksætter Jesper Vollmers…
Bulletproof kaffe – boost din mentale klarhed
Kaffe med smør kan lyde ækelt. Navnet på denne kombination er ’bulletproof kaffe’, og det er et relativt nyt fænomen indenfor kaffedrikke. Drikken kan ifølge forskere…
Fermentering – hvad er der nu det er?
Du har sikkert hørt ordet fermentering mange gange, men synes det er lidt pinligt at spørge om, hvad det egentlig betyder. Smag Kaffen kaster lys…
Med til at have det sidste ord
At cuppe kaffe 30 gange på én dag er helt almindeligt for kafferådgiver Michael de Renouard. Cupping er essentielt for at kunne smage, hvordan kaffe…
’The Third Wave’ – en ny æra for kaffen
Hvad er den tredje bølge? Og hvad gemmer der sig bag udtrykket ’hipsterkaffe’? Vi har snakket med Asser Bøggild Christensen, som står bag bloggen Hipsterkaffe,…
Kaffe med de kendte
Smag Kaffen mødte fire kendte personer: Mikkel Hansen, Thomas Rode, Erann DD og Anette Vollmer Heick til en kop kaffe og hørte om deres kaffevaner.…
Kaffen er truet … men en positiv udvikling er i gang
Det er ingen guldrandet forretning at være kaffefarmer. Kaffeudbyttet er ringe, lønnen er lav og den unge generation vil ikke overtage produktionen. Men uden deres…
”Hva’ sku’ det være?” – Guide til den rette kaffebestilling
Det er slut med blot at bede om sort kaffe med mælk. Cortado, flat white og ristretto er nogle af de mange kaffedrikke, som mange…
Kafferigets tilstand: Kaffe skal ned på jorden igen
Der er opstået en tendens til en slags ophøjethed og ensporethed indenfor kaffeindustrien. Denne ærlige udmelding kommer fra kaffeekspert Søren Stiller Marcussen, som mener, at…
Kværne-kværne-kværne
Der findes fine og velsmagende kaffeprodukter med vakuumpakket, formalet kaffe. Men kværner du kaffebønnerne selv, får du en langt bedre aroma og smag i din…
Kaffe uden skønhedsfejl – Kvalitetskaffe
”Den kop kaffe bliver bare ikke bedre”; sådan kan man indimellem være heldig at sige, når man smager noget af det ypperste indenfor kaffe. Læs…
Søren Sylvest og smagen
Søren Sylvest er privilegeret. Han kombinerer sin personlige passion for kaffe med sit arbejdsliv. Smag Kaffen fangede en af Danmarks bedste kaffeeksperter, da han lige…
Håndholdt kaffe – Pour over metoden
Når man brygger kaffe med pour over-metoden kan man ikke ”sminke” en kaffebønne af dårlig kvalitet til at blive god. Denne metode får nemlig den…
24 timer med kaffen
Hvad er klokken? Hvilken kaffe er det nu tid til? Den kaffe, vi foretrækker skifter udseende alt efter hvad tid på dagen, den drikkes. Nogle tidspunkter…
ICO sørger godt for kaffen
Siden 1963 har den internationale organisation ICO blandt andet arbejdet for at forbedre mange forhold omkring kaffeproduktion og kaffebønders levevilkår. ICO, The International Coffee Organisation,…
Den nøgne kaffe hitter igen
Dryp – dryp – dryp. Sorte varme dråber drypper ned gennem et papirfilter og ned i en glaskande og forvandler sig til duftende kaffe. Dryp…
Lille bønne – stor aroma
Ristning af kaffebønner er kun én af de mange faktorer, der påvirker smagen af kaffe. Det er en kunst, som kræver præcision og forsigtighed, fordi…
Den sorte kop forventningsglæde
Har du nogensinde tænkt over, at en kop kaffe ikke bare er en kop kaffe? Den slukker din tørst, ja. Den kan få svigermor til…
En varm vane
”Skal vi lige mødes til en kaffe?” ”Jeg kan ikke komme ud af sengen før jeg får min kaffe” ”Jeg skal lige have en kop…
Det perfekte punktum
De forskellige kaffetyper, ristningsgrader og bryggemetoder giver anledning til større differentiering mellem hvilken kaffe vi bruger, hvornår og til hvad. Her fortæller fire kaffeentusiater, der…
En verden af kaffe
Mens det svenske folk fejrede midsommeren midt i juni, strømmede tusindvis af kaffeproducenter, kaffeentusiaster og branchefolk fra hele verden til Gøteborg til Europas største messe…
Kaffe har også bouquet
Kaffebordet er dækket. Med fem kaffekopper foran hver kuvert og en dyb ubestemmelig ske ved underkoppen. Ikke den mest almindelige borddækning. Men der er mening…
Kaffe på skemaet
I en tid hvor kaffedrikkere gerne betaler 145 kr. for 125 gram kaffe, stiller det krav til den tjener eller sommelier, der skænker kaffen på…
Ægte passion kan man smage
Man kan smage det, når en kop kaffe er brygget af en person med en sand passion for selve kaffen. Det mener i hvert fald…
3 førende kaffelande
Siden en såkaldt ‘James Bond of the beans’ på snedig vis fik de første kaffefrø smuglet til Brasilien i 1727, er der sket meget verden…
Det sorte guld – fra dengang til nu
Kaffens historie er både spændende og eventyrlig – lige fra opdagelsen af de små opkvikkende ’power bars’ til at blive kaldt ’en hedensk væske’. Hvert…
En slubrende konkurrence
Der er en grund til, at ’cuppers’ fra hele verden slubrer højlydt, uden at der vrænges på næsen og tvivles om gode manerer. De kæmper…
Verdensmester i kaffesmagning
Hvis man kan skænke en kop med lige dele viden, passion og hårdt arbejde, så er det billedlig talt beskrivelsen på årets verdensmester i kaffecupping,…